Veel gestelde vragen

Hoe lang krijg ik garantie?

U krijgt op gewone verf 2 jaar garantie en op gesiliconiseerde verf 4 jaar garantie.
Dit houd in dat u garantie krijgt op kleur en glans behoud en op het onthechten van alle door ons aangebrachte verflagen.

Wat valt niet onder de garantie?

Het beschadigen van de laklaag door schoenen, meubelstukken, fietsen, sleutelbossen, boodschappen tassen, enz.
Het doorbloeden van roest bij glaslatten, ter plaatse van de gevulde spijker- en nietgaten.
Diepe barsten in de onderlaag waarbij kaal hout zichtbaar is (dat is vaak een vocht probleem en moet wel snel worden hersteld).

Wat zijn opleverpunten ?

Schilderwerk wat is verregend moet altijd over ook al kan de schilder niets doen aan de weersomstandigheden.
Schilderwerk wat is vergeten.
Doffe plekken in het schilderwerk door een te snelle afkoeling in de avond terwijl de lak nog niet droog is, moet ook over geschilderd worden.

Wat zijn geen opleverpunten?

Warmte blaasjes, dit komt het meest voor op hardhout met grove poriën. Alle warmte blaasjes verdwijnen na verloop van tijd vanzelf.
Een zakker. ( het blijft handwerk)
Ingesloten insecten, zaadjes en klein blad in de nog natte verflaag.
Beschadiging veroorzaakt door te snel te zemen. (Het uitharden van de verf duurt 21 dagen)

Mijn deuren en ramen klemmen wat moet ik doen?

Deuren en ramen moeten in alle weersomstandigheden en seizoenen goed sluiten, de omtrek speling dient overal minimaal 3 mm te zijn behalve bij de onderdorpel daar dient de speling 5 mm te zijn. Door de ramen / deuren pas te schaven en/of de schroeven van het hang-en sluitwerk na te trekken kan dit verholpen worden.
Een te kleine spelling veroorzaakt op den duur houtrot, de oppervlakte spanning van water is te groot om weg te spoelen en blijf staan.

Waarom controleert de schilder bij opname niet vooraf op houtrot?

De schilder komt in de eerste plaats voor schilderwerk en niet voor houtrot, mocht de schilder houtrot opmerken dan zal hij daar zeker melding van maken.
Als klant kunt u zelf beslissen om de houtrot reparatie aan te pakken of een aannemer of klus bedrijf te vragen dit te repareren.
Ook kunt u de schilder vragen het te repareren, hoe dan ook dit dient te zijn gebeurd voor de schilder aan het werk begint zodat er geen stagnatie ontstaat.

Waarom ziet het schilderwerk er niet meer uit zoals de vorige keer?

Tot op heden de meest gestelde vraag, de ondergrond krijgt exact de zelfde behandelingen en toch ziet het er niet hetzelfde uit.
Dit heeft totaal te maken met een Europese wet die 1 januari 2010 is ingegaan, deze vermeld hoeveel oplosmiddelen er nog maar in 1 liter verf gebruikt mag worden.
Een goed voorbeeld: voor 2010 mocht er nog 400 gram per liter worden gebruikt, na 2010 nog maar 300 gram.
Dit heeft alles te maken met de uitstoot van CO 2.
Omdat er 25% minder oplosmiddel in de verf zit heeft dat gevolgen voor de voorbewerking, de verwerking en het uiteindelijke resultaat.
Niet iedereen ziet het uiterlijk verschil maar het is er wel. De levensduur, glans -en kleurbehoud zijn gelijk gebleven.